Severdigheter

Våre hytter ligger perfekt til for deg som er interessert i Laksefiske og natur, men dersom du ønsker en mer urban opplevelse tar det kun 30 minutter til Kristiansand som kan by på alt fra dyrepark, havrafting, museer til et yrende natteliv!

Se også VisitNorway (bla ned til «Se hva som er i nærheten»)

Ta kontakt med oss dersom du har ytterligere spørsmål om aktiviteter og serverdigheter i området!

Laksefiske

Tovdalselva ble regnet som landets tredje beste lakseelv på slutten av 1800-tallet. På 1800-tallet ble det tatt opptil 18 000 kg laks årlig. I dag arbeides det aktivit for å bygge opp en ny laksebestand til glede for sportsfiskere fra inn- og utland. Tovdalselva byr på varierte fiskemuligheter fra sjøen og de 35 km opp t.o.m. Herefoss-fjorden der laksens ferd ender. I tillegg til laksefiske kan elva by på fiske etter sjøørret, ørret, abbor, sik, ål og røye.

Fisking i Tovdalselva er tillatt fra 01.06 – 31.08. I noen områder av elva er det fiske hele året.

Det selges fiskekort på lakseelvene.nowww.laksefisk.no, Grønberg Sport, Tveit Snarkjøp og Best Birkeland. Ny laksetrapp fører laksen opp til Birkeland/Herefoss.

Rafting

Familierafting er en spennende, men trygg tur for de aller minste og passer utmerket som en familieaktivitet. Før turen starter, møter dere guiden og får en gjennomgang av instrukser og sikkerhetstiltak. Så skal dere være klar for høydepunktene ned fossestrykene – med innslag av mye lek, moro og surfing nedover den vakre Syrtveitsfossen.

Se TrollAktiv for mer info –>

Toppturer

Flere tusen tar hvert år turen opp til en av «toppene» i  Birkenes. Det er 16 forskjellige offisielle topper med markeringer og skilting.

Du finner info om noen av disse – og andre turmål på ut.no. Kommunen har også godt med flerspråklig informasjon om turene og kan lastes ned her (68 MB) eller leses direkte på nett her

Sabla Moro

Sabla Moro arrangerer konserter og festivaler i kommunen. Sjekk sablamoro.no for kommende arrangementer!

GBfestivalen

GBfestivalen arrangeres hvert år, 2. helg i juli. En musikkfestival hvor man også kan oppleve artister og underholdning langs elvebredden, samtidig som man driver nedover Tovdalselva i båt. Besøk gbfestivalen.no for mer informasjon

Skiløyper

Birkenes har flere internasjonale medaljer i både ski og skiskyting. Grunnlaget er lagt i de lokale løypene. Blant flere muligheter har Øynaheia/Toplandsheia sannsynligvis de beste løypene på sørlandet og kan by på løyper som passer til liten og stor.

Her finner du status på forhold i løypene og kart og info kan lastes ned her (1 MB)